Thursday, May 20, 2010

Gandrīz pazudis tulkojumā

Tā nu aktīvi turpinās darbs un visu iespējamo izaicinājumu pārvarēšana - laika situāciju (citāts no TV3 parodijas video par Slakteri - its time, situation), ķīniešu valodas neprašanu, utml. Šodien, piemēram, jau pastāvīgi bez dzīva tulka palīdzības tikos un sazinājos ar ķīniešu piegādātāju, kurš neprata angļu valodu. Saziņai tikai izmantots internetā pieejamais Google Translate pakalpojums (skatīt video).


EXPO un Šanhaju tā īsti nesanāk apskatīt pat vakaros, jo šeit norit itkā divas darba dienas - pēc Šanhajas un Latvijas laikiem. Sākam darba dienu ap 8:00 pēc vietējā laika, bet beidzam ap 20:00 pēc Latvijas laika (01:00 jau nākamajā dienā). Visaktīvākais darba dienas laiks ir tieši pēcpusdienā, kad Latvija mostas un sākas skype sarunas, e-pastu apmaiņas ar kolēģiem Latvijā.

Jau sāku aprast ar Ķīnā visa kā milzīgajiem apmēriem - cilvēku skaitu, ēku augstumu, visa notiekošā intensitāti. Brīžam ir sajūta kā pazudušam tulkojumā, kad aizmirstas atrašanās vieta laikā un telpā, kad vienlaicīgi notiek padsmit procesi, dialogi, darbības, un kustības.

Lai izvēdinātu galvu, dažas reizes dienā uzkāpju pa mūsu biroja atrašanās mājas kāpnēm no pirmā līdz 20.stāvam. Tas arī ir labs vingrinājums manam nesen operētajam ceļgalam, jo citādi nav iespējas to vingrināt.

Nedēļas nogale solās būt pavisam intensīva, jo noritēs visi pēdējie paviljona sagatavošanas darbi. Nākamnedēļ paviljons tiks atklāts apmeklētājiem no visas pasaules!

6 comments:

Silva Vikmane said...

Labais, labais! Uz mani atstāja iespaidu. Mute vaļā aiz brīnumiem.

Silva Vikmane said...

Šorīt, rādot video Dāvidam, ieraudzīju fonā lielo rotaļu lāci. Jauki!!!

Anonymous said...

eu, šitais blogs ir miris, ja?

Janis said...

Nu tā tas nav domāts, kaut ko jau drīz uzrakstīs.

netcredit said...

Dažādi patēriņa kredīti šobrīd ir atrodami vairs ne vien banku piedāvājumos saviem ilgstošajiem klientiem, bet arī internetā. Patēriņa kredīts internetā pieejams dažādos apjomos un ar dažādiem nosacījumiem.
netcredit

sms kredit said...

Labs labu nemaitā, arī aizdevums internetā kopā ar kreditionline.lv var būt noderīgs.