Wednesday, August 05, 2009

Par manu blogu

Šodien Ansis Egle mani nointervēja uz video savam blogam. Intervijā runājām par to kā un kādēļ es sāku blogot (video būšot Anša blogā tuvākajā laikā).
Tas notika 2005. gadā, kad devos uz Šrilanku. Blogu izveidoju, lai ar tā palīdzību informētu draugus un paziņas par savām gaitām, lai nebūtu visiem jāmēstuļo ar neskaitāmiem e-pastiem. Bloga izveidei arī bija citi praktiski iemesli - lēnā interneta pieslēguma dēļ, piemēram, fotogrāfijas ērtāk bija ievietot vienu reizi blogā, lai tās varētu apskatīt visi interesenti, nevis sūtīt katram tās epastā. Galvenais iemesls blogošanas uzsākšanai, protams, bija vēlme dalīties savā pieredzē, stāstīt cilvēkiem par Šrilankā un manā projektā notiekošo.
Pirmais blogs tika izveidots uz jaffa.lv/kirpit lapas, kuru Artūrs Mednis palīdzēja izveidot. Blogs tagad ir redzams šajā adresē: http://lomo.blogs.com/kirpit
Pēcāk izveidoju blogu šai vietā (paldies Google :) ) un piesaistīju tam arī domēna adresi www.kirpitis.lv.
Pēc gandrīz diviem Šrilankā pavadītiem gadiem blogs kalpo kā labs hronoloģisks izziņas avots man pašam par sevi. Dažkārt ar smaidu pārlasu savus Šrilankas pieredzes aprakstus, kuros redzu kādu vērtību un viedokļu maiņu.
Raksti sekos...

2 comments:

Arturs Mednis said...

āni, te ir saglabājies tas, ko agrāk publicēji pirmajā blogā: http://lomo.blogs.com/kirpit/

Janis said...

Artur, ideāli! nezināju, ka ir saglabājies!